Add Top Menu

Na vele jaren gewerkt te hebben in de literair-culturele sector en een periode in het onderwijs, werd ik in 2017 opnieuw zelfstandige. Ik gaf mijn nieuwe zaak de naam ELISA CANDELA en maakte er in dezelfde beweging ook mijn eigen nieuwe schrijversnaam van.

Als zelfstandige werk ik in opdracht van vele organisaties die ondersteuning zoeken bij het schrijven van teksten (vb. Wild van Wilsele, het boekje dat de WHO maakte tijdens corona J), het afnemen en uitschrijven van interviews of het organiseren van de pers & communicatie van een evenement.

Steeds vaker werk ik in opdracht van een (would-be-)auteur en/of een uitgeverij, als ghostwriter dus. Veel mensen dromen van een boek, sommigen hebben een idee of al wat tekst, sommigen hebben nog helemaal niets. Ze kloppen dan aan bij mij om samen een traject te gaan. Mijn eerste boek als ghostwriter was voor een psychiater, daarna hield ik de pen vast van Hilde Helsen, een samenwerking waaruit haar boek Dreamers Who Do ontstond. Eind 2020 verscheen Goed leven. Met kwetsbaarheid en beperking, waarin ik de bevindingen verwerkte van psychiater Dirk De Wachter en rouwexpert Manu Keirse. Begin 2023 verschijnt mijn jongste project: het boek van een ondernemer.

In 2002 schreef ik samen met mijn man Wouter Keirse een monografie over kunstenaar Koen Vanmechelen, en in 2020 verscheen mijn eigen bundel Dagresten (Uitgeverij P), poëtische vignetten bij eigen beeldmateriaal, te verkrijgen bij Cyaan en co en ook bij Het Vierde Seizoen!

Op 8 mei jl. bracht ik, in het kader van Druk in Leuven, samen met dichter Paul Demets, poëzie van eigen en elkaars makelij tijdens een wandeling door Wilselse velden. We vormden een trio met de Gallicische gitariste Yaiza Comesaña. Voordracht en voorlezen (vnl. in rusthuizen) vormt de jongste jaren een van mijn geliefkoosde zijtrajecten.

Voor voorstellen rond schrijf- of vertaalprojecten, (pers & communicatie van) events of optredens met voordracht/voorlezen en muziek: barbara@elisacandela.be
Voor meer details over mijn (werkend) leven: elisacandela.beContactgegevens
T0472 30 98 97
Ebarbara@elisacandela.be